Terug naar de homepage
Wat is er allemaal gebeurd?

24-09-06: kleine dingetjes gedaan, we zitten echt in de afrondingsfase. Judith heeft de laatste randjes en donkere plekjes op de schuur gebeitst, en Jaco heeft diezelfde dag het overblijvende muurtje gevoegd en een aantal gaten in de muur gedicht. Twee dagen later (vandaag) hebben we het latex-gedeelte afgerond door het kleine muurtje onder handen te nemen en het loshangende bitumen is nu netjes afgewerkt met een plankje. Oh, en de liggende balk op het kleine muurtje zit nu eindelijk vast.
17-09-06: Van de week is er weinig gebeurd, maar zaterdag en zondag zijn we weer flink aan de slag geweest. Jaco heeft de electra in de schuur nu bijna af, en Judith heeft het oude lampje, dat de vorige bewoners aan de schuur hadden gehangen, flink schoongemaakt en vervolgens aluminium geschilderd. Jaco heeft deze op de nieuwe electra aangesloten, en nu hebben we licht op ons nieuwe terras, én in de schuur zelf. Verder hebben we samen flink de latex ter hand genomen, en de voormuur van de schuur gewit (gegrijst is een beter woord, want wit is zo fel in de ogen) en Judith heeft de achter- en zijmuur van het terras helemaal beschilderd. Nog even afwachten hoe het in de zon wordt, daar hoefden we vandaag even geen rekening mee te houden. 's Avonds bij het licht van ons nieuwe lampje ziet het er allemaal heel romantisch uit.
09-09-06: Afgelopen week zijn we flink aan de slag geweest met de schuur. De houten muur is wit geschilderd door Judith, en ook aan de voorkant van de schuur is het houtwerk verfrist met een nieuw laagje verf. De vlonder is verder afgewerkt, en van het sloophout van het ex-dak van de schuur heeft Jaco een tafeltje gemaakt, dat Judith vervolgens in de beits heeft gezet. In de tussentijd heeft Jaco de achtermuur wit geschilderd, maar dat bleek allemaal toch iets te wit te zijn, dus die gaan we overschilderen met een tintje minder fel wit. Oh, en daarvoor hebben we in twee autoritten al het puin en afval naar het milieupunt gebracht, en vervolgens de schuur opgeruimd. Het begint er echt al flink op te lijken!!
02-09-06: En alweer bijna een jaar verder, waarin een hoop gebeurd is, maar niet zo heel veel op het gebied van ons huis. Maar deze week eindelijk weer vooruitgang: project schuur is flink gevorderd. Al vanaf het begin van ons wonen hier, was de schuur ons een doorn in het oog. Een ruimte van 6 bij 2,3 meter waarvan we misschien een tiende echt gebruikten. Sinds deze week hebben we dus nog iets minder dan de helft daarvan over, en een flink stuk tuin erbij. Op zaterdag 26 augustus hebben Erick en Jaco het halve dak van de schuur gehaald, en geprobeerd met een muurzaag en een moker de muur netjes af te breken. Dat nette lukte niet zo goed, een muurzaag is toch iets meer voor professionals. Jaco heeft deze week daarom de muur rechts verder afgebroken en vervolgens netjes afgewerkt met hout. Vandaag hebben Judith en Jaco samen de andere muur weggeslagen (zie de filmpjes) en een begin gemaakt met het leggen van de houten vlonder op de ex-vloer van de schuur. Onze tuin is plotseling bijna twee keer zo groot!!
09-10-05: Door alle hectische gebeurtenissen alweer veertien maanden niets meer geschreven aan deze site. Voor de volledigheid toch maar weer een update, hopelijk ook wat meer foto's. Tussen augustus '04 en maart '05 hebben we eigenlijk heel weinig gedaan: de wc is in augustus '04 geel geschilderd, in april '05 hebben we de (rose) tegels met witte tegelverf overschilderd met zeer goed resultaat. Alleen de vloertegels zijn nog wat rose-achtig, maar daar kijken we wel overheen.
In december hebben we de boekenkamer enigszins heringericht door er een studeerkamer voor Jaco van te maken, zijn 'grot' zoals we dat gekscherend noemen. Met een bureau, een internetaansluiting en wat leuke versieringen aan de wand is het een uitstekende kamer om in te werken of even alleen in te zijn.
In maart had Jaco een paar weken geen werk, en zijn we aan de slag gegaan met de laatste slaapkamer. Het laminaat eruit, de lelijke witte-houtnerf-wandbedekking eraf, nieuwe gipsplaten aangebracht en leuke kleurtjes aangebracht. En toen met een puzzel die godzijdank precies uitkwam onze laatste restjes laminaat op de vloer gelegd, zodat er een mooie kamer resulteerde waar Judith haar kleren een beetje kan uithangen, waar ons wasrek staat (in de winter of als het regent) en waar eventuele logés kunnen overnachten. Prettig om ook deze kamer af te hebben en zo nadert het huisje steeds meer de perfectie die we hopen te bereiken. Aan het halletje zijn we nog niet toegekomen, maar wel hebben we de lelijke oud-rose vloerbedekking vervangen door wat vlottere kleuren.
In september heeft Jaco eindelijk de balken op de vliering in de beits gezet. Al bij het bouwkundig onderzoek, wat we voor de koop hadden laten uitvoeren wees de expert al op houtwormgaatjes. Nu zag het er niet heel acuut uit, maar op termijn was het beter om er iets aan te doen. Zodoende hebben we eerst het houtwerk met anti-houtwormspul bewerkt, en daarna de witte beits erop aangebracht. Een tweede laag is nog nodig, maar dat is nog even op de lange baan geschoven.
Verder is een week geleden de verwarmingsketel vervangen. Met een ketel uit 1986 vonden we het toch wat onzeker om de winter in te gaan, daarom hebben we nu een gloednieuwe HR-ketel, die natuurlijk wel een rib uit ons lijf heeft gekost, maar dat lijf blijft nu tenminste wel warm in de winter...
Oh ja, en we hebben ook alweer twee enorme ladingen bouwafval naar het afvalpunt gebracht. Even leek het erop dat de schuur daarmee wat meer ruimte zou bieden, maar na het uitruimen van de vliering en de trapkast viel dat toch weer tegen. Je verzamelt toch een hoop afval in je leven :-S.
13-08-04: Een maand later zijn we al lang en breed terug van vakantie en in de tussentijd hebben we niet stilgezeten. Beneden hebben we de raamkozijnen wit geschilderd en de donkerbruine vensterbank vervangen door een soort van metallic gelamineerd hout. Ook hebben we de lelijke en onhandige lamellen verwijderd en door aluminium luxaflexen vervangen, dat ziet er een stuk frisser uit. Een week geleden, op 6 augustus, is na veel 5-en en 6-en de bank bezorgd, die bijzonder in zijn element is waar hij nu staat: onze lambrisering komt nu beter uit en we kunnen nu allebei op de bank liggen, in plaats van alleen Judith. Ook boven hebben we flink aangepakt: de grote slaapkamer is nu al weer drie nachten in gebruik en dat bevalt tot nu toe goed. In drie dagen hebben we de gipsplaten onherkenbaar gestuct en mediterraan geschilderd (wat inhoudt dat je niet zo heel netjes hoeft te werken, wat een 'los' resultaat oplevert). Daarna is Jaco een dag bezig geweest het laminaat erin te leggen en plinten aan te leggen. Daarna wat extra elektra en onze kerstlampjes boven waar het bed zou komen, dat bed er ook in en klaar! Ook buiten is de boel opgeknapt. Van Freek en Lucy hebben we leuke plantjes gekregen om de wat saaie linkerkant van de tuin op te fleuren en tijdens een bezoek van Bep en Frans zijn deze ingegraven en bewaterd. En last but not least: het dartboard hangt in de gang om vanuit de woonkamer te bestoken met pijltjes. Het huisje nadert perfectie! Het volgende project is de kleine slaapkamer (waar we eerst sliepen), de WC en het halletje beneden. We hebben ook nog geen haakje voor de theedoek en de handdoek in de keuken.
11-07-04: En bijna twee weken verder. Niet veel gedaan de afgelopen tijd. We zijn allebei heel erg aan vakantie toe en morgen is het gelukkig zo ver. Aangezien de auto ter ziele is (zie de foto's), hebben we een auto gehuurd en gaan we daarmee morgen lekker naar Frankrijk. Even geen huis of andere dingen aan ons hoofd.
Uiteraard hebben we niet helemaal stilgezeten: het halletje boven is ondertussen oranje geverfd (drie lagen!) en het trappenhuis wit. Verder hebben we de voorruit met plakplastic beplakt, zodat we wat minder inkijk hebben. De glasboer is ook langsgeweest en heeft onze bovenramen vervangen door dubbelglas met ventilatieroosters. Nu kunnen we de kamer doorluchten zonder de voordeur open te zetten. De rest komt na de vakantie wel weer.
30-06-04: Weer een week verder. In het weekend hebben Judith en ik het laminaat uit het oude huis gehaald en de rest verder schoongemaakt. Judith had dinsdag 22 juni het meeste al schoongemaakt en zondag hebben we de laatste restjes afgemaakt. Vandaag hadden we een afspraak met de woningbouwvereniging, waarbij we de sleutels hebben ingeleverd en een inspectie hebben gehad. Ik geloof dat alles wel in orde was.
De afgelopen week hebben we ook het nodige thuis nog gedaan. De benedenverdieping nadert zijn voltooiïng met de nieuwe bank die volgende week wordt geleverd. Het bureau heeft een andere plaats gekregen en er hangen al wat posters en dergelijke aan de muur. Boven hebben we in het halletje en in de studeerkamer laminaat gelegd. Van het weekend is de tweede slaapkamer aan de beurt (waar we nu slapen) en dan binnenkort de grote slaapkamer, maar ik vermoed dat dat niet gaat lukken voor we op vakantie gaan. Onze planning is om op 12 juli er vandoor te gaan. Waarheen is nog onzeker omdat de auto vorige week is opgegeven door de garage.
21-06-04: Zo, wij zijn over. Gisteren hebben we van 12 tot 15 uur hulp gehad van Peter, Caroliene, Brenda en Ewout en (bijna) alle spullen van de Juliana van Stolberghof naar de Prinses Wilhelminastraat vervoerd. Nu zijn we druk bezig met het inrichten van het huis, het wegwerken van de dozen, en in de tussentijd ook nog een beetje ontspanning te zoeken. De Stolberghof moet nog leeggeruimd worden, onder andere van het laminaat, dat in het nieuwe huis op de eerste verdieping komt te liggen, maar ook de laatste dingetjes, weggooispullen, kringloopspullen etcetera. Verder natuurlijk schoonmaken en opknappen, want 30 juni leveren we de sleutel in. Als dát allemaal 'n beetje op orde is, kunnen we weer verder klussen in het nieuwe huis.
Voorgeschiedenis:
2004
4 april: de eerste keer kijken naar het huis.
5 april: met de makelaar gekeken.
7 april: afspraak met Hypotheekadviseur, eerste bod uitgebracht.
8 april: tegenbod , de verkoper is flink gezakt. Wij doen weer een bod
9 april: ons bod is geaccepteerd!!! Blijheid alom
15 april: voorlopig koopcontract gekregen. Offerte hypotheek ondertekend
20 april: Voorlopig koopcontract ondertekend
27 april: keukentafel uitgezocht en besteld
28 april: de hypotheek is geaccepteerd!
11 mei: 11:30 uur: sleuteloverdracht en hypotheektransport bij de notaris

12 mei: de stroplaten uit het plafond verwijderd
13 mei: de balken afgeschuurd
18 mei: het gat gedicht in het plafond, balken vetvrij afgenomen
19 mei: lambrisering afgeschuurd, behang afgenomen
20 mei: 1 deur geschuurd, verder met behang, volgende lading gipsplaten opgehaald
21 mei: niets gedaan aan het huis
22 mei: niets gedaan aan het huis
23 mei: eerste deel lambrisering geverfd (Eva), plafondbalken eerste laag gewit (Douwe),
alle plafondplaten met voorstrijk behandeld (Amber), begonnen aan keuken, behang volledig verwijderd
24 mei: niets gedaan aan het huis
25 mei: niets gedaan aan het huis
26 mei: niets gedaan aan het huis
27 mei: lambrisering voor de tweede helft gedaan, eerste helft de tweede laag aangebracht,
de keukenkastjes verder afgeschuurd en gedeeltelijk aluminium geschilderd
28 mei: beginnetje gemaakt met gipswand in grote slaapkamer
29 mei: lambrisering afgeschilderd (Machteld), plafondbalken tweede laag gegeven
30 mei: de eerste laag latex aangebracht op plafondplaten (Douwe), keukenkastjes eerste laag gelakt (Eva)
1 juni: keukenkastjes afgeschilderd en tweede laag latex op de plafondplaten
2 juni: de keukenkastjes in elkaar gezet
5 juni: de woonkamer gewit voor de eerste laag (Caroliene en Sandra), twee deuren in de woonkamer geschilderd (Peter), plafondplaten gelegd en verder gegaan met gipswand in slaapkamer(samen met Erick)

11 juni: telefoon wordt overgezet, post wordt doorgestuurd
12/19 juni: inpakken in het oude huis, verder klussen in het nieuwe huis
20 juni: verhuizen!
21 juni: de wasmachine wordt bezorgd
30 juni: sleuteloverdracht
1 juli: huur van ons oude huis opgezegd.